

Motala Kvinnojour har en feministisk värdegrund som vi arbetar aktivt utifrån. Att vi har en feministisk grundsyn innebär att vi ser att vi lever i ett samhälle där det finns en maktobalans mellan könen. Män har den primära sociala, ekonomiska och politiska makten, alltså ett patriarkat. Motala kvinnojour ser detta, och vill förändra det.
Vi arbetar aktivt för ett mer jämställt samhälle genom att bedriva en stödverksamhet för kvinnor utsatta för våld, samt genom kunskapshöjning och opinionsbildning i frågan. Motala Kvinnojour arbetar förebyggande genom att arrangera studiecirklar, studiebesök, föreläsningar, demonstrationer och manifestationer. Vi skriver även debattartiklar för att lyfta frågor i den offentliga debatten samt för en aktiv dialog med politiker och andra beslutsfattare, både lokalt och genom vår riksorganisation Roks (Riksorganisationen för Kvinno- och tjejjourer i Sverige) på en nationell nivå.
Vi arbetar kvinnoseparatistiskt och systerskapet är vår styrka. Att arbeta kvinna till kvinna innebär att vi vet att alla kvinnor kan bli utsatta för mäns våld och förtryck, och vi som finns i rollen som jourkvinnor är inte skonade från detta. Idag är det du som behöver stöd, imorgon kan det vara jag. I systerskapet hämtar vi styrka och kunskap.